w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Saturday, July 23, 2011

'KONVOI AMAL & AMAL RAKAN@TAWAUfm BERSAMA PEMUDA PERSATUAN KOMUNITI BUGIS SABAH (PKBS)

assalamualaikum......


tempat : Perkarangan RTM Tawau


Masa : 0900 pagi - 0600 petang


aktiviti : gamesh0w bersama pendengar, hiburan drpd residen artis Tawaufm, pertandingan karaoke..........



j0m....j0m...j0m....mari...mari..mari....memeriahkan lagi pr0gram kami.......


-----------------------------------------------------


update akan di buat dr semasa ke semasa....atau pun selepas pr0gram selesai ek...


dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....



----------------------------------------------------


Wednesday, July 20, 2011

woootwoooooottttt...(T-shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI siap !)

gempak sey.......ada T-shirt lg yg mesti rembat ni....

wakakakakaka......k0rang tak caya...meh tgk kat bawah ni haaa........





pix aku amik kat bl0g EN.BEN


skng k0rang percaya tak.......apa lagi....meh leeeeeeeee.......

tak caya jgk....k0rang tgk la sendiri ye.......

dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................




Tuesday, July 19, 2011

akhirnya....BW berjaya dilaksanakan (segmen en.ben ug d0lu2)..hehehe...

akhirnya......BW berjaya dilaksanakan.....thankz pada bl0gger yg sudi bg k0men2 membina pasal bl0g saya.....cadangan2 ttg nak mencantikkan bl0g...bg bl0g ringan utk di baca...menjadi bl0g mesra pembaca...apa2 la pun kan.....mmg saya hargai semua nya....s0, dgn itu...k0rang tgk list kat bawah.....antara2 nya yg sudi l0mpat lat bl0g yg x seberapa ni...siap k0men...cadang itu cadang ini.....dan...ada sesetengah nya da d apply pun.....ye lah kan...tuk kesenangan semua...pasal black tu...da white da.....suci sket mata bile baca kan..hehehe.....

thankz all...muaxxxxxx......



list kat atas ni...saya da BW kat bl0g d0rang cuma tak tinggal jejak tp da follow ek....s0rry ye.....BW td pun kelam-kabut sket......sambil BW sambil2 buat keja....nasib baik b0ss tak marah...hehehe....

ada jgk bl0g yg saya nak f0ll0w tp xde button FOLLOW...mcm mana tu...s0, saya BW je la...ada yg xde sh0utb0x....tak leh nak jerit....hehehehe........

tp, dun w0ry...saya akan jejak semula....maj0riti bl0g kat atas ni saya da f0ll0w...separuh jer belum....mcm yg saya katakan td....tak de button follow.....

huarghhhh...penat....nak rehat jap....pas tu jejak d0rang balik ke....

dadaaaaaaaaaaaaaa..........................

~Index Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop~

“CINTA SEJATI, CINTA ABADI BERKEKALAN”

horoskop2 300x300 Index Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop

Setiap insan yang dilahirkan pasti mempunyai perasaan cemburu. Tidak kira semasa zaman kanak-kanak, remaja mahupun di kala usia mencecah batas dewasa, perasaan cemburu tetap wujud dalam sanubari manusia. Bagi pasangan yang bercinta, cemburu sentiasa mewarnai hubungan kasih yang disemai bersama.

Cemburu sering dikaitkan dengan kaum Hawa. Percaya atau tidak, lelaki juga mempunyai perasaan cemburu yang terselindung di sebalik egonya. Malah tanpa disedari lelaki zaman ini juga ada kalanya menyimpan perasaan cemburu yang mengatasi kaum perempuan.

Jom kita lihat indeks cemburu kaum lelaki menurut bintang kelahiran…

Aquarius - Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.

Indeks: xxx

Pisces - Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda.

Indeks: xxxxx

Aries - Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya.

Indeks: xx

Taurus - Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.

Indeks: xxxx

Gemini - Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia paling benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.

Indeks: xxxx

Cancer - Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.

Indeks: xxxxx

Leo - Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.

Indeks: xx

Virgo - Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.

Indeks: xxxx

Libra - Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka.

Indeks: x

Scorpio - Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.

Indeks: xxxx

Sagitarius - Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.

Indeks: xxx

Capricorn - Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.

Indeks: xxx


c0py kat KERANGS.NET

Thursday, July 14, 2011

thankz all.....

assalamualaikum w.b.t.....

k0rang 0k ker....maaf le ek...dlm beberapa hari ni tak sempat2 nak bl0gwalking....pada bl0gger yang da tinggal kan link kat segmen En.BEN yang lepas....jangan risau....bl0gwalking akan dilancarkan...cuma masa jer tak sure bila...mgkn BW sket2 la....lg pun skng ni ada bz sket.....

semalam da lega sket....kena audit da selesai...so, harap2 lepas ni ada masa sket tuk BW ye...

sebelum tu nak say thankz la kat bl0gger/follower yg sudi view ma' bl0g dan k0men skali ye...k0men k0rang yang membina tu i'm really appreciate that....suggesti0n tuk kurang tu kurang kan ni....under pr0cess...hehehe...sket2 bleh ek....widget2 yg memberat kan bl0g saya da alihkan....backgr0und da tukar kpd putih plak...sbb mcm ramai yg tak berkenan dgn hitam tu...hehehe....apa2 pun...mmg saya hargai sgt suggesti0n k0rang....ye lah...utk lebih mesra pengunjung ataupun reader.....akan dipraktikkan....

apa2 pun k0rang enj0y ma' new lay0ut k....BW 0n g0ing...just wait 4 me....tak sabar nak BW actually...masa je tak de........

lepas je segmen En.BEN tu...f0ll0wer bertambah...thankz t0 EN.BEN......

muaxxxxxx...l0ve u all....... :)

Cantik dan Menawan Supermodel Berusia 14 Tahun


Kalau sudah sebut model tentunya mempunyai perwatakan menarik cantik atau hansem tetapi kalau sebut supermodel tentunya paling cantik dan anggun kan, Anak kecil ini sudah bertaraf supermodel dari Brasil:

Ini Biodata atau profilenya:
Nama: Dabora (D├ębora Silva)
Jantina: Female
Tarikh Lahir: April 23, 1997 (March 1, 1997)
Warganegara: Brazil
Pekerjaan: Model
Tempat Asal: Brazil, Goias, Annapolis
Eye Color: Brown
Shoes: 37
Berat: 54.00kg
Tinggi: 1.68m

Cantik bukan harap-harap lahir supermodel daripada Malaysia pula yek


n0te : c0py kat SINI

Wednesday, July 13, 2011

BLOG DIPERLUKAN ..SEGERA !


BLOGWALKING AKAN DILAKUKAN.......

PADA....

PETANG INI.....

HUHUHUU.......

------------------------------------------------

0pis kena audit da.....need t0 c0ncentrate f0r a while.....




SIAPA SEBENARNYA AMBIGA......(tuntutan beliau melalui IFC)

TUNTUTAN-TUNTUTAN C AMBIGA

  • Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya menjadi orang Islam.
  • Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.
  • Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan Mahkamah Sivil.
  • Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.
  • Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam, orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
  • Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
  • Orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.
  • Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
  • Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan suci Islam dalan percakapan dan sebagainya.
  • Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
  • Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.
  • Program-program berunsur Islam dalam Bahasa Ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam Bahasa Ibunda masing-masing.
  • Orang Islam yang membayar Zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakanuntuk keperluan orang-orang bukan Islam.
  • Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat malaysia seperi dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada Orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan, marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC. maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga...


-------------------------------------------------------------


n0ta : speechless.........tak tahu nak kata apa lepas baca tuntutan c Ambiga ni....big hidden agenda......

p/s : aku c0py kat FB ya.....share if k0rang rasa ia perlu disebarkan....

WORDLESS WEDNESDAY...

pix ihsan pck g00gle.....
Add Video

Monday, July 11, 2011

mana f0ll0wer sayaaaaaaaaaaa.....huhuhuhu....:(

tolonggggggggggggggggggggggggggggg......


tgk sy0k nak adjust lay0ut........


k0rang perasan tak "f0ll0wers' saya xnmpk....


ada sapa2 bleh tolong tak......


bingung da niii.....macam mana niiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................

black-0ut again....arghhhhh.....

arghhhhhhhhhhhhhhhhhh.......


bl0gwalking pr0blem......kuang asam tul karan ni tau......\


black-0ut jak ba....huhhhh........


lebih 4kali da dia black-0ut......black-in....hahahahah....


kin panassssss......d0eeeeee........

Thursday, July 7, 2011

I'M SORRYYYYYYYYY....!!!!!!



MAAFKAN SAYA WAHAI BLOGGER SEMUA……


TAK DAPAT NAK BLOGWALKING PADA PETANG INI….


ADA KERJA MENDADAK….


I’M SORRYYYYYYYYYYYYYYYYY…….





" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "


reg. bl0g ni tahun 2008....cuma aktif tahun 2010.......

just k0men.....bukan k0ndem...... :P

cadangan2 yang bernas utk mengemaskini bl0g saya akan dipertimbangkan....

cadangan utk mencantikkan pun akan diterima.....

harap2....semua p0sitif.....negatip tak de hal...accept je...

happy bl0gging all.....

......

yuk lunch tyme....baks0 ayam....:)

SIMON COWELL marmite ON TOAST...

kreatif kan....guna ROTI BAKAR je...

alamak.....lapar la plak....:P





















jumpa VID ni kat y0utube...s0 talented guys....i like....

bnyk yg dihasilkan...tp aku suka tgk yg ni..sbb sim0n c0well k0t...hahaha....

layanzzzzzzzzzzzzzzzz..........................






Ghost Caught On Tape....

layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........................




heheheehhe.........da asah suara ek......g00d j0b...

Wednesday, July 6, 2011

Perogol gadis bawah umur bebas sebab dia atlit...

MELAKA: Bekas jaguh boling Kejohanan Remaja Kebangsaan ke-30 dan atlet Sukan Malaysia negeri terlepas daripada hukuman penjara apabila dilepaskan dengan bon jaminan berkelakuan baik selama lima tahun bernilai RM25,000 tanpa cagaran oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam, atas kesalahan merogol seorang gadis bawah umur tahun lalu.

Abu Bakar dalam penghakimannya turut meneliti semua fakta kes yang dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Ifa Sirrhu Samsudin serta rayuan peguam.

Hukuman itu diputuskan Hakim Abu Bakar Katar selepas tertuduh, Nor Afizal Azizan, 20, menukar pengakuannya kepada bersalah petang semalam.Semalam ditetapkan untuk perbicaraan hari pertama kes itu, namun selepas saksi pendakwaan pertama iaitu bapa mangsa memberi keterangan, tertuduh melalui peguam bela Azrul Zulkifli Stork memberitahu mahkamah dia mahu menukar pengakuannya.

Mengikut pertuduhan, Nor Afizal didakwa merogol gadis berkenaan yang ketika kejadian berusia 13 tahun empat bulan antara jam 12.30 pagi hingga 5 pagi, di bilik bernombor 225, tingkat dua, Hotel Kings, Ayer Keroh pada 5 Julai 2010.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan jika disabitkan boleh dipenjara sehingga 20 tahun dan dikenakan sebatan.

Sementara itu, Azrul merayu mahkamah menggunakan budi bicara peruntukan Seksyen 294 Kanun Acara Jenayah kerana tertuduh adalah pesalah muda yang perlu diberi peluang selain dia masih atlet dan itu adalah kesalahan pertamanya.

Beliau juga menyatakan tertuduh adalah atlet yang mengharumkan nama negara dan negeri serta menanggung keluarga kerana ibu bapanya tidak bekerja.

Katanya, kepentingan awam juga membawa maksud tertuduh diberi peluang kerana mempunyai masa depannya cerah selain pertuduhan itu adalah rogol bawah umur dan tiada unsur paksaan.

Ifa bagaimanapun meminta mahkamah menjatuhkan hukuman berat ke atas tertuduh sebagai pengajaran atas perbezaaan usianya 19 tahun manakala mangsa pula 13, ketika kejadian.

Katanya, sebagai atlet, kesalahan dilakukan tertuduh turut mencemarkan imej negara dan negeri.

Sementara itu pendakwaan akan memfailkan rayuan terhadap keputusan hukuman itu di Mahkamah Tinggi.

Sepanjang kerjayanya, Nor Afizal pernah memenangi pingat emas Kejohanan Bowling Remaja Milo Kebangsaan 2006 selain muncul juara Kejohanan Bowling Remaja Kebangsaan ke-30 dan mewakili Negeri Sembilan dalam temasya Sukan Malaysia ke-11 di Seremban pada 2008.


sumber : SINI


p/s : ada nak jadi dgn dunia ni....adusssss...


Jom Kenali Bulu Babi Dan Kulit Babi..

Just nak share ngan korang semua info berkenaan

Babi & Kulit Babi. Macam mana kita nak kenal erk?????

Kat bawah nie ada panduan untuk

korang mengenali lebih lanjut pasal Babi & Kulit Babi.

Korang leh sebarkan untuk pengetahuan umum.




inf0 ni aku dapat kat SINI...thankz la pd beliau sbb share benda ni....

bl0gger2 lain bleh sebarkan tuk pengetahuan semua...

-----------------------------------------------------

mgkn da ramai yang tahu....mgkn ada yg belum tahu....

tak salah kan m'yebarkan sesuatu yg perlu diketahui umum...

khususnya UMAT ISLAM...

alamakkkkk.......EN.BEN benci dgn bl0g yg berat.....

OMG......please d0nt klik [X] butt0n.....0wh tidakkk.....

lepas je baca entry EN.BEN kat SINI....

aku dengan sepantas kilat klik plak kat WESITE SPEED TEST....

OMG...hasil nya.....kena warning tau....RED WARNING......n0t BLUE

kena 'BERSIH' kan ni....versi ke berapa ntah la...hahaha....

k0rang tgk kat bawah ni....
-

-

-

-




j0m...BERSIH kan bl0g anda...

entry khas utk 0rg yg mgkn penah CACI/MAKI/KUTUK aku tyme keja....


terima kasih lah....................

atas MAKIAN/CACIAN/KUTUKAN yang ditujukan khas untukku....

hanya kerana CLAIM yang belum langsai....aku yang terima taik nya....

walaupun sebelum ini...setiap apa yang mereka CLAIM....

selalu nya PERTOLONGAN dipinta dari ku....apa pun...aku tak kisah...sbb aku

hanyalah KERANI CABUK yang makan gaji dan berkhidmat dengan ikhlas atas

dasar arahan tugas...thanks a l0t...really appreciate that.....


WORDLESS WEDNESDAY

Tuesday, July 5, 2011

happy plus++++++++++++......

pandangan belakang baju.......



pandangan hadapan......


happyyyyyyyyyyyyyyyyyyy............nyeeeeeeeeeeeeee......

ku tunggu lebih 2minggu...akhirnya dapat jg....

thankz geck0art....hehehe...


'lunch' aku tuk ari ni....huhayyyy.....


nasi butter udang...perghhh,,,,superbbbb....



-

-

-

-

-

-



nie....menu sampingan....SANGGAR CHEESE....sedapppppppp..


p/s : sanggar tuk mksd nya PISANG GORENG.......hehehe....

tawau mariiiiiiiiiiiiiiii..................

----------------------------------------------

cara nak buat SANGGAR CHEESE senang jerrrrrr......

g0reng pisang dengan serangup-rangup nye.........

lepas tu angkat.....tabur kan gula perang kat atas......

last skali menu utama dia.......parut kan cheese & tabur jgk kat atas....

siappppppppppppppppp.....sapa2 pun bleh buat k0t....(tp aku beli je...)

makan panas2 s0dapppp....





VELVET SELAMAT MELAHIRKAN ANAK KE-2...


























Artis kelahiran Sabah, Velvet dari AF4 yang berkahwin dengan Rich (Estranged) pada tahun 2008 yang lalu kini sudah pun memiliki dua cahaya mata. Yang ke-2 ini dilahirkan baru-baru ini. Mengikut info memang susah nak tahu lebih lanjut mengenai anak ke-2 berkenaan, sebab media jarang karang artikel mengenai anak artis, hehe. Tapi apa-apa pun tahniahlah diatas perkhabaran ini. Semoga berbahagia selalu. :)

sumber : izyan.com

Monday, July 4, 2011

Confessions: 7 reasons why women cheat

You’ve probably heard that men cheat for physical reasons, women for emotional reasons. Sure, there’s some truth to that, but when we asked real women around the country to share why they strayed from their boyfriends, we learned they had a whole host of explanations — from bad kissing to sheer revenge. Read on for the truth about why women have given in to temptation.

Reason #1: There’s no passion
“I had been with John for about three years — he was a really nice guy, and I enjoyed being with him, but there wasn’t a ton of passion. Most everyone we knew had gotten engaged, and though John would have proposed in a second, whenever he brought it up, I’d change the subject. I took a trip to Australia for work and while I was gone, I got together with a coworker to whom I’d always been insanely attracted. I had a fantastic trip, probably because for the first time in a long time I experienced that excitement I’d been missing. I broke up with John soon after I returned home and began dating the guy from the trip. Even though I’m not super-proud of my actions, things ended up for the best: after dating for a few years, the guy from the trip and I got married and we’re incredibly happy together.”
– Giselle, 30, Montvale, NJ

Reason #2: To delay a breakup
“Right before I was going to break up with my ex, Sean, he found out that he had to put his beloved dog to sleep. He was so broken up about it that I didn’t have the heart to end things, so I waited a month or so until he was in better shape. When things seemed to be better and I was ready, he lost his job, so I felt like I was back to square one! By that time I had met someone else that I really wanted to start seeing, so I went ahead and did it. I eventually ended things, never telling Sean about my extracurricular dating. I think I rationalized that I was trying to spare his feelings.”
– Stacy, 30, Lexington, KY

Reason #3: Because absence doesn’t make the heart grow fonder
“My boyfriend Greg and I decided to do the long-distance thing after I was accepted to a graduate program 200 miles from where we lived. The first few months were fine, but I soon found myself becoming extremely attracted to my lab partner, Henry. What began as innocent flirting eventually wound up with us getting physical. After the program was over, I returned home to Greg. Being with him was really difficult, but I didn’t break up with him initially because I was still attracted to him, too. I visited Henry a few times and realized that he was really more of a fling, probably done out of boredom, and that Greg was the one for me. I eventually stopped communicating with Henry. I never told Greg about what happened, which occasionally makes me feel guilty, but I chalk my cheating up to being young and silly. He and I are still together, four years after my program ended.”
– Tamara, 33, Portland, OR

Reason #4: To avoid being left out in the cold
“I began dating Eric shortly after I had been dumped by Dave, my boyfriend of two years. I was devastated and Eric was definitely a rebound thing. After Eric and I had dated for five months, Dave came back and wanted to give things another shot. I still really missed him, so I began seeing him, but never ended things with Eric. I think I sort of kept Eric around for insurance purposes, just in case things didn’t end up well with Dave. Dave and I didn’t make it on round two, and after Eric discovered through mutual friends that I had been seeing him again, he ended things with me. I definitely learned my lesson about dating two guys at the same time, not to mention trying to rekindle a relationship that’s just plain over.”
– Jen, 28, Oak Park, IL

Reason #5: To make a break from a bad relationship
“When I was younger, I dated a guy named Ethan who was really critical of me. He constantly made little snide comments about my weight, how stupid I was and how clumsy I was. For whatever odd reason, I was into him, despite the fact that all of my friends and family hated him. One weekend when he was away, I met Will at a party and we completely hit it off. He was the complete opposite of Ethan — kind, sweet and generous, yet completely cool and fun, too. We hung out all weekend and it was like a light bulb went off in my head: This is how mature, relationship-worthy guys act. I kissed Will the night before he left and broke up with Ethan soon after. Will and I dated for three years and now we’re married.”
– Allison, 30, New York, NY

Reason #6: To find that missing piece
“I’m from Florida, so I adore going to the beach and boating, but my former boyfriend, Chris, a total city boy, hated it. We always argued about where we’d take trips, and he always won. About eight months into our relationship, I took a trip to Key West with my friends and we chartered a boat for the day. The captain of the boat was this totally hot, complete ‘beach guy for life’ type, and I spent the whole day flirting with him. We met him out that night and spent time alone together. I never told Chris about it after I got home and I never felt guilty; I think part of me felt like that’s what Chris got for being so stubborn! Chris and I didn’t make it, and after we broke up, I made sure any future boyfriends loved the beach!”
– Lizzie, 32, Chicago, IL

Reason #7: To give him a taste of his own medicine
“My last boyfriend was a total player before we got together. I thought I could change him but I was wrong. I always heard rumors that he was seeing other girls while we were dating, but he always denied it. One night, I got a call from a girl he had been secretly dating, and she detailed their three-month-long relationship to me and told me about another girl she had discovered he was seeing as well. I was so mad that I went out with my friends that night, dressed to kill, and spent time with the most attractive guy; I felt like it was the least he deserved! I loved seeing the look on his face when I told him about what I did and that I knew about the other girls. And then I dumped him!”
– Ashante, 25, College Park, GA

sumber : SINI (yahoo)

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)