w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Sunday, April 25, 2010

I LOVE MY FRIENDS......

Semua 0rg ada citer pasal kawan baik @ bestfriends...same like me lorrrrr......aku ada st0ry bab kawan baik ni....c0z, tiap penggal persek0lahan smpi la skng ni....aku ada bermcm2 kawan baik...dan, utk pengetahuan semua....x kira lha...mcm mana kawan itu.... I LOVE ALL MY FRIENDS...x kira laki @ p0mpuan....let me start.....

Darjah 1-6 (S.K KINABUTAN KECIL)

Tyme ni aku bnyk kawan baik....tp yg paling aku syg....ada beberapa 0rg...


1) SUHRATUN AINI ABDUL MANAF –da jd bini org...hehehe..tahniah...

2) NURBAYAH FATTAH – doctor pakar kat hospital tawau...

3) HASBIAH ABDUL RAHIM – keja kat MAYBANK SANDAKAN kalo x silap ler...

4) SARUNI SIRAJUDDIN – yg nie aku x brape ingat....hehehehe...


Nie lha kawan2 baik aku dr darjah 1 smpi darjah 6....kal0 nak tau...apa jak yg kami buat mesti berlima...baru lha apa yg kami plan tu jadi....bnyk kenangan manis dgn d0rang ni....tyme belajar, kit0rang da rncg...tiap 1 minggu, kena tukar tmpt study...example....minggu ni umah ku,,,minggu depan umah ain...minggu depan lagi umah baya plak....minggu depan lagik...umah uni....last baru umah onong....hehehehehehe.....ser0n0k giler tyme tu....x hingat...mcm tu ler tiap minggu...begilir2...bnyk st0ry ttg d0rang ni...x larat nak type....tp aku mmg syg kat d0rang...smpi skng kit0rang still keep in t0uch....wal0 pun da jarang jumpa...sbb masing2 da ada kerjaya dan kehidupan sendiri....kit0rang still kawan baik.....

Form 1-3 (S.M.K KINABUTAN TAWAU)

Hahahah....zaman2 nak meningkat remaja lha katakan...tp aku still ngan perangai cam bdk sk0lah rendah...lari sana....lari sini...main CICIT...cuba bygkan....wakakakakka.....

Tyme ni plak aku ada kawan baik gak...actually d0rang nie kawan baik masa kat sk0lah rendah gak...tp tyme menengah ni baru rapat gilerrr...


1) RAHIMAH OMAR BASAH – da kawen..anak da sorang.....

2) NURADZIMA DZULKARNAIN – da kawen jgk...baru melahirkan 11/4/2010...

3) NURADZIA DZULKARNAIN – pun da kawen & melahirkan pd 8/4/2010...

4) NUR AISYAH (aku tak ingat nama beliau dierrrrrr...hehehhe...sory)

5) IRENE SURIANTI SURIAN – yg dia ni pun da kawen...anak da 2....heheheh...


D0rang lha pengubat duka ku tyme dulu2....aku syg d0rang ni...sama mcm aku syg kawan2 aku yg dulu....d0rang selalu tegur tingkah laku aku yg dulu2 nyer ni ala2 t0mb0y sket (ye ker...).hehehehe...kal0 aku lupa wat keja sk0lah...d0rang lha pakar rujuk aku...heheheheh...d0rang bnyk t0l0ng aku...tu yg aku x bleh lupa...apa pun yg terjadi d0rang tetap ada di sisi aku....sayang k0rang...huhuhuhuhuhuhuhuhu.....

Form 4-5 (still @ S.M.K KINABUTAN TAWAU)

Da seni0r kat sk0lah plak...hehehehehe...tyme ni lagik bnyk pengalaman aku dpt...bkn apa...syi0000kkkkk giler bila da jd seni0r tau...hehehhe....tp aku 0k jer...cam biasa...wakakakkaka...aku bkn ler public figure kat sk0lah....tp ada jgk ler yg kenal aku...sbb nakal sket....(ye ker...)...hehehehhe...tyme ni ler yg paling aku ingat skali....c0z tyme aku aktif sket ngan PERSATUAN SENI SILAT GERAK KILAT sk0lah...wakil ler katakan...hehehehe...(bangga kejap..)actually aku j0in persatuan tu da lama...Cuma tyme ni aku aktif sket...hehehehhe....cikgu2 pun da baccat ngan aku..sbb slalu mintak pelepasan kuar klass..sbb nak p latihan tuk wakil skolah @ daerah...wakakakka...sabar sak lha...kadang bila2 nak masuk klass jer...cikgu selalu sindir ada bdk baru nak masuk....wakakakakka.....(aku ler tu.....hahahahah....)

0k...0k....back t0 main p0int....sal kawan baik....hehehehe...(aku mmg xcited kal0 citer bab SILAT nie...)..:P

List 0f my bestfriends @ diz tyme....:P


1) RAHIMAH OMAR BASAH – dia lagikkkkk.......

2) JURAIDAH

3) SRI ANAH


Makin berkurang kawan baik aku tyme ni...bkn apa...tyme ni aku da x brape percaya ngan 0rg...ntah ler,,,,aku rasa mcm ssh plak aku nak kawan ngan ramai2 0rg...3 0rg ni pun da cukup tuk aku tyme tu...d0rang ni pun da cukup tuk gamat kan dan menceriakan hidup aku....hehehehehe....kali ni aku x tau nak citer apa plak....c0z dlm 0tak aku skng ni just ingat tyme SILAT jer...wakakakkak....s0ry kawan2...jgn marah ek....tul2 kepala aku ni blank nak st0ry pasal kamu....wakakkaakka.....next tyme ye aku st0ry....

ILPKK

X der yg x best dlm hidup ni kan.....diz tyme kawan baik aku ada yg dr daerah lain....bestttt....

1) RAHIMAH OMAR BASAH – hehehehe...dia ni lagik....wakakakkakaka

2) SALDIAH JULONG – org KOTA MARUDU...skng da kawen...convert 2 MUSLIM..

3) ERNAH LAENTENG – kit0rang panggil kak l0ng....hehehe...last2 upanye mck aku...:P

W0rking rite n0w.....

Bila da d alam pekerjaan....bab kawan kadang kita t0lak tepi sbb nak tumpu kan perhatian ttg kerja yg skng ni menjadi tanggungjawab kita....lebih2 lagik bila berkhidmat sbgi kakitangan kerajaan...satu beban yg patut d galas utk kemajuan diri, bangsa dan Negara....chewahhhhh...biar betul aku ni...patri0tik plak da...heheheheh....start my w0rk d tmpt 0rg....merantau la katakan....ssh giler nak cari kawan tyme ni...paham2 lha kan...0rg sabah yg merantau d KL...ingat senang nak cari kawan....huhuhuhuhu....da lha satu patah pun d0rang ndak paham apa yg aku ckp,....yg leceh kena tukar slang plak tu....baccat tul aku....kunuk2 aku ni mcm 0rg baru kuar dr kg....wakakakakka....padahal aku tgk2 keadaan lha kan....0rg sabah ni mcm maju sket jak dr 0rg sana...hehehehe...ni statement berani matik ni....wakakakkaka...ya iya lha...jujur ku katakan...

Mmg ssh aku dpt kawan tyme ni....kal0 ada pun...betul2 kawan sekerja...x de benda len...kawan hanya bila dlm 0pis...bila d luar....aku jd mati kutu....adesssss.....mmg sakit....da lha 0rg len kata aku ni mcm katak d bawah tempurung...x nak bergaul ler,.,,apa la....kin panas joeee....wakakakaka...tp x per....aku ikut jak rentak d0rang....d0rang lum tau aku sapa....hahahahahaha....(ketawa ala2 penjahat....)..da lama gitu...baru ler aku dpt kawan....tp x ler rapat cam kawan2 aku seblm ni....kawan biasa2 jer....tp ttp kawan kan.....hehehehhhehhe.....

Dlm thn 2006 baru ler aku jumpa 0rg yg bleh aku katakan sbgi kawan baik.....d0rang adalah....


1) SITI DUNYANA MOHD AMER

2) NURFADZIDDA ZAINUDIN

3) AMINAH SERIN – nie 0rg sabah gak tp d KENINGAU......


W0000wwwwwww.....baru ler ku rasakan hidup ku bermakna...sbb dpt kawan baik...heheheh...tu jer matlamat hidup ku....mencari SAHABAT...x kira d mana....d0rang ni lha yg bnyk dgr kisah hidup aku tyme d KL dulu....mmg sahabat sejati lha....wal0 pun bersama2 x lama....tp aku ttp akan ingat smpi bila2,,,,smpi skng masih keep in t0uch wal0pun d0rang kat KL....hehehehhe......wal0 pun singkat, bnyk kenangan ngan d0rang tau...kit0rang p ice-skating sama2...beli belah sama2...abih kan duit sama2...wakakakakka...biasa ler kan...da ada suit sendiri...k0mp0m nak sh0ping jer....d0rang ler jgk peneman nyer...hehehehehe....

Bila da stay lama kat KL....aku da start rindu giler ngan family kat kg ni....bkn apa...kal0 setakat sekali setahun baru balik....mana ler lepas rindu kat family kan...kal0 bleh ari2 nak jumpa d0rang...s0, aku decided nak buat perm0h0nan mintak tukar....x kira ler tukar kat ner....janji aku d0k ngan family aku...huhuhuhuhuhuhu....kawan2 baik aku pun suggest gak...ye lha...d0rang paham perasaan 0rg yg rindu ngan family kan....tanpa berpikir pnjg aku wat surat minta tukar balik SABAH...huhuhuhu....the, aku dapat,....wal0pun lama giler aku tunggu.....s0, bubye KL...aku dpt tukar balik SABAH...KK pun KK lha...

Aku lap0r diri kat KK bln 2 tahun 2009...best gilerrrr...x sabar nyeeeee.....smpi jer...trus p jumpa ENCIK HASBI..hehehehe.....x sangka aku dpt berita gembira...dia kata...u balik twu ler...sbb u 0rg twu...sng sket,....wahhhhhhhhhhhhhhh...aku berl0njak gembira......yah00000000!!!!!!!

13 Februari 2009

Yuhuuuuuu......aku lap0r diri d tmpt keja baru....syi000kkkk.....aku d sambut 0leh pn.n0rmah...1st aku x kenal pun sape dia....wakakakkaka....kal0 dia tau...matai aku....pas tu dia kenal kan aku plak kat kak lang....yg nie aku kenal...sbb aku kenal la...wakakakakka....& kenal kan dgn member staff yg lain....heheheh....nerv0us gak....ye lha....x tau mcm mana ngan penerimaan d0rang kan...wal0 pun satu negeri...hehehehehe.....tyme ni aku perasan kat s0rang minah ni....tyme tu dia d0k kat BERITA...hehehehe....aku rasa dia bdk baru k0t...then, kami pun kenalan ler....tyme tu aku Cuma rapat ngan kat HATMI jer...heheheh..yg len x lagik...ye lha...aku kan baru....x kan nak trus huhahuhahuhahuahuaha.....nnt apa plak d0rang kata.......adalah dlm beberapa minggu....baru aku bleh st0ry m0ry ngan d0rang...chit chat.....0k lha tu kan...ada perkembangan...hehehehe...

D pndk kan cerita....adalah satu ari tu....1 PR ni suruh aku re-type satu b0rang dlm PC....s0, katanyer nak secepat mgkn...heheheh...l0c0k tul kal0 aku ingat tyme tu,,,,,hheheheheh,,,,,aku pun type ler.....da siap...aku bg tau dia .....b0rang tu da siap....kal0 nak ada dlm PC...dia kat 0k....tu jer....aku rasa dia nak test aku jer ni...heheheheh...x per...biasa ler kal0 bdk baru kan....

nama dia....NORAZIANA WAHAB...hehehehe....lepas tu kit0rang da rapat gilerrrr.....s0, secara rasmi nya dia KAWAN BAIK aku smpi skng ni.....wal0 pun dia nie....EMO2 sket...x per...dia 0k jer....aku suka kawan ngan dia,,,,sbb dia len sket dr kawan2 aku yg sebelum ni....dia ada sikap ....HAPPY GO LUCKY just like me.....penyedih gak...wal0 pun dia suka tap0k2...hehehehehhe.....ambil berat sal kawan2 die...pendek kata....just like me,.....hehehehhe...tp x ler sama sepenuhnya....dia ada kelainan sket...aku ssh m0 ckp...k0rang kena kenal dia baru tau dia jenis yg mcm mana......c0z apa yg ada pada dia....rasa nyer x der ngan 0rg len.....dia nie len macam sket.....ada 1 aura dlm diri dia....yg 0rg len ssh nak nmpk....apa2 pun....aku suka kawan ngan dia....actually...aku nak citer sal dia...tp x per...lebih baik aku jer yg tau apa2 pasal dia...sbb kal0 aku citer x suspen ler kal0 k0rang nak kenal dia...satu jer perkataan yg aku bleh kata pd sapa2 yg nak kawan ngan....c0z ADVENTURE sket kal0 nak kawan ngan dia ni....apa2 pun......I LOVE MY FRIENDS......x lupa jgk ngan kawan2 baru aku ...(x der lha baru pun...hehehehe....) ASAHAD ACHO....MOHD ZAFRIN NORDIN....AL UMAR MOHD YUSSUF....SURIANAH DAMIS....skng nie....d0rang lha BESTFRIENDS aku.......

THERE’S NO REGRET TO BEING YOUR FRIENDS....BECAUSE I LOVE ALL MY FREINDS.....


3 comments:

dyana said...

slm...uik nam kwn bek pun lupe erk?hihih kak zidda nama dea Nurfazidda kamarudin ler.....kelakar ler ida ni
anyway thx for being my fren too...luv u...bila nk dtg kl ni...

farah smkbk said...

ternampak pulak nama siti dunyana ni...kwn sekolahku...dimana awk skrg? sihat ke? ape citer skrg? huhu...rindunya kt yana...kalo free kontek ler kiter, kiter still pakai no sama, kalo ade fb, add ler kite ye...miss u so much...ya, yana mmg kwn yg baik tp kini menghilangkan diri dr kwn2 sekolah...

NUR ADZIA DZULKARNAIN said...

epiii.... ada jugak nama ku....he3

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)