w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Thursday, July 5, 2012

your blood type is...??

apa jenis darah anda?
mengikut jenis darah anda, anda boleh menderma kepada siapa?

masih konpius...rujuk kat bawah ni...

v
v
v
-


- jom derma darah - 
- korang pernah tak derma darah? kalau tak pernah, napa korang tak derma darah?
- yang da pernah derma darah tu, da berapa kali korang derma darah?

-------

aku pun selalu jgk derma darah, tp semenjak dua menjak ni da slow down sket sebab aktiviti kerja yg cukup padat, maka tidur pun kurang, badan tak berapa sihat...wajib kena slow down kan sket, bkn apa takut menimbulkan masalah plak pada diri aku sendiri. kena rest bnyk2 dulu bagi badan sihat, baru boleh derma. sehingga hari ini aku da derma darah sebanyak 10x kot (mcm bnyk sgt..), tak ingat da coz buku asyik hilang je, sabo je la....

last skali derma darah aku da tak ingat bila, rasanya da 6bulan aku tak pi derma darah...laaaaaaa, patut la..actually aku target nak derma darah setiap 3 bukan sekali..fuhhh, kalo mcm tu kena cari tyme pi derma ni...jommmmm....ramai2 derma darah...kat mana2 hospital pun boleh....yg penting badan sihat, tidur cukup, jgn mkn ubat2-an kalo nak pi derma darah...opsssss, ibu2 mengandung tak boleh ye...

---------

tak salah kan tolong menolong, tu kan amalan mulia...
-hari ini kita membantu org yg memerlukan, sapa tau esk kita memerlukan bantuan org pula-
- tangan yang memberi itu lebih mulia dari tangan yang menerima -

-update- p/s......lupa na bgtau blood type empunya diri...hahaha.....darah kiter O- ......

5 comments:

Ety said...

Ety O+ !! :D

ohh tak pernah ada kesempatan derma darah, last time nak derma tpi tak dpt derma sbb doktor tak bgi pasal Ety pernah ada sejarah migrain :(

Nens Collection said...

saya B..hehe
masa blajar dulu slalu derma darah..sempat ler 4 kali..
lps kawen x derma dh..;)

Mooniqueen said...

MQ B+.... tapi tak banyak boleh derma kat orang... Baru Ku tahu.. Baru sekali... Itupun 4-5 tahun lepas...

Miss Etown said...

Hi.. im already follow ur blog.. feel free to visit n follow my blog back. thanks :)

aswadz said...

blom pernah derma darah setakat ni. sbb aku pun x cukup darah. err... mintak darah sket bole?

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)