w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Sunday, December 30, 2012

xtvt dihujung minggu yg mengimbau zaman dolu2...

assalamualaikum w.b.t...

xtvt hujung minggu dilakukan mcm biasa, bangun-kemas bilik-siapkan kerja2 di rumah-masak utk makan tgh hari.....rutin biasa ketika bercuti dihujung minggu...tapi kali ini ditambahkan plak dgn xtvt berjalan2 dengan kawan satu sekolah dulu2...dr tadika, rendah & seterusnya sekolah menengah...still keep in touch..like it..

jarang2 jgk la kitorang lepak dihujung minggu ni, ye lah kan memandangkan sorang member tu adalah cikgu sekolah, mcm yang korang semua tahu..cikgu la yg paling bz & kerja paling murni sbb mendidik anak2 bangsa kita. dipendekkan cerita, kitorang atur masa nak jumpa...actually xde xtvt sangat sbb kitorang takde idea nak pegi mana, xtvt biasa kalo jumpa pun kitorang pigi makan, lepas makan cari idea lg nak pigi mana...tak ke huru-hara nak pikir..hahaha...sabar je la...

topik yang dibincangkan sepanjang jalan tu pun xde yg spesifik....more to random topik..ada idea nak ckp apa..kitorang olah le topik tu, hahahaha...ada jgk terserempak dengan member2 lama yg lain..tu yg syiokkk..soalan yg pasti terpacul dr member2 yg da berkahwin ni...mcm biasa, kitorang punya turn bila plak da..hahaha....gulllpppp...senyum smpi telinga le jawapnye hah!..

walopun takde xtvt yg spesifik sepanjang kitorang hang-out...yg penting nya still mengeratkan lagi hubungan sahabat dr dulu sehingga kini waima smpi bila2...aminnnn.....sahabat2 aku pelbagai latar belakang...tp aku tak kisah, yg penting ikatan persahabatan itu ikhlas. 

bila lepak ngan member lama...mcm tak percaya je, da 11 tahun aku tinggalkan zaman sekolah..zaman tadika, zaman sekolah rendah, zaman sekolah menengah....kenangan yang tak mungkin dilupakan smpi bila2...walopun ada jgk la kwn yg aku ndak tak ingat...hahaha.....

sungguh cepat masa berlalu, usia semakin bertambah (cuma sekadar angka...penyedap rasa)...hehe..tanggungjawap mcm biasa la, juga semakin bertambah (bujang tetap ada tanggungjawap dlm keluarga hokey...!!!)..apa pun kena teruskan hidup...:)

-----------------

count-down 2013 da dekat.....

opsssss, sebelum nak tutup la kan entry 4 diz tyme, nak bgtau kat korang...
aku sentap & terharu sbb EN. ABIL FIKRI AHMAD...
beliau singgah & komen entry aku...terharu sgt2....
aku respect kat abg ni tau...kalo korang nak tau pasal apa...apa kata korang singgah kat blog abg ni...


------------------

---(Bersangka Baik Pada-Nya)-(Janji Allah s.w.t Itu Pasti)---

1 comment:

Nens Collection said...

kalo jumpa kawan lama pasti duk 2 3 jam cerita pasal kekawan jek..syokknyerr!!

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)