w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Wednesday, June 22, 2011

[tutorial] -- soalan : MACAM MANA NAK LETAK BANNER???...

macam mana nak letak banner....specially kalau k0rang nak join segmen dari blogger lain...takkan nak 'd0wnl0ad' and 'SAVE' kan.....s0, nak jimat space komputer ataupun laptop korang....apa kata k0rang ikut step ni.....

nota : depends la kalau blogger tu benarkan korang RIGHT KLIK...kalau aku okey je...hehehe....


STEP BY STEP :

1st : korang right klik je kat banner tuan empunya blog, pas tu c0py je image URL nye haaa.........mcm kat bawah ni...



2nd : klik NEW POST ..... then ---- tgk kat bawah....:)


3rd : paste - kan image URL yg k0rang c0py tu & upl0ad la image tu....
mcm kat bawah ni....


last skali.......tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

apa lagi.....trus sambung entry....hehehehe.....g00d luck ekkk.....

mcm tu le cara-cara nya......

------------------------------------------------


n0ta : mgkn tutorial ni da lap0k....tapi bagi yang dah lupa ataupun mungkin tak tau...bleh lha try 'n error k.............chaiy0kkkkk......

kredit t0 : semut senyum - sbb dia yg tanya pasal ni...hehehe....

8 comments:

Semut Senyum said...

owh...terima kasih bnnyak...terharu rasa hati saya... sebb saya budak baru belajar... siap wat entri ni lagi... sobbb sobbb soobbb

faisal apardi said...

thank dtg jenguk..so sy letak link dlm blog sy nnti leh dtg sini lagi...thank 4 ur support

saiazuan said...

terjah sini.. tgl trace :D make a win-win situation

http://eleventx.blogspot.com/2011/06/list-blog-aku-promosi-kau-promosi-aku.html

♥ p a a n i ♥ said...

wah.thanks 4 da information

GaRy™ said...

peserta segmen gary?.. tengok sini..

http://i1196.photobucket.com/albums/aa419/bleeddrummerz/CU1.png

klik gambar kalau x nampak ok?...

Nadya O'Conner said...

wow..sharing is caring kan??:)
nad ada promot anda di entry ini >> Miss Nadya Promote Blog Part

lola_loli1311 said...

tutorial yang bagus... ~_^

niena shopping2u said...

xpe.. sekurang2nya membantu kwn2 yg masih baru :)

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)