w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Friday, May 27, 2011

hari terakhir big b0ss berada di 0pis...


patutlah hari ini suram....bukan hanya disebabkan mendung yang berpanjangan....hari ini juga merupakan hari terakhir big boss kami bertugas sebagai Pengurus di pejabat ini....

kesian dengan boss.....yang sudah beberapa hari menahan takungan air mata yang menunggu masa untuk gugur ke pipi.......

akhirnya.....semalam dan baru sebentar tadi ia gugur....walaupun tak ketara....tapi yang nyata boss sangat sedih untuk meninggal kami......

tutur kata beliau yang selalu diulang berkali-kali......

"TAWAU best....susah nak jumpa staff yang mampu bekerja lebih daripada 1 tugas...."

"TAWAU juga best sebab....walaupun hanya daerah...tapi mampu menghasilkan event yang GAH"....

tersentuh juga la dengan kata-kata yang dilontarkan...sesungguh boss memang menghargai penat lelah kami selama ini......cuma tidak mampu diungkapkan......baru hari ini terpacul dari bibir beliau......

boss sempat juga bagi nasihat pada aku...."kurangkan sibuk dengan FB...."

hahahaha....sentap sekejap.....insya-allah boss....akan diusahakan.....hehehehe.....rupanya boss sentiasa memerhati walaupun dia tak da la nak sergah & marah-marah kalau kita lalai dengan FB ni...hehehe...thankz boss...

segala nasihat yang boss beri akan kami ingat sentiasa.....walaupun kadang2 tindakan yang diambil membuatkan kami tidak puas hati.......

maafkan saya wahai big boss...andai ada terkasar bahasa, dan sebagainya....tidak bermaksud pun....mungkin stress...hehehehe....


---------------------------------------------------------------------------------------------


geram bila ada yang tidak menghargai hasil penat lelah orang lain.....bukan sekadar itu...sikap kurang ajar yang nyata ditunjukkan cukup menyakitkan hati.....pandang sebelah mata pun tidak....ingat wahai kalian.....pemimpin memiliki kelebihan di akhirat kelak berbanding kalian.....seburuk mana pun....sejahat mana pun....janganlah kamu berkelakuan kurang ajar kepada mereka.....

please be positif wahai hati......


sapaan, sahutan, pertanyaan di sambut dengan penuh hambar....sedih pula rasa hati bila diperlakukan sebegitu.....tapi apakan daya....

kegembiraan yang dipancarkan mati begitu sahaja...pelik dan hairan...kenapakah?...aku ada buat salahkah..???...aku ada tersilap langkah??...terlepas tutur kata sehingga menyebabkan berlakunya suasana kekok....

seribu persoalan berlegar diruang minda....apa, mengapa, kenapa, bagaimana, siapa...arghhhhh...

atau aku kah yang bersalah.....menerpa dengan soalan yang entah apa pun...sehingga aku mampu merasa yang aku hanya memenuhi ruang yang bukan untuk aku....

arghhh.....mungkin tak kena pada masanya aku membuat sapaan gembira....mungkin tak kena gayanya....atauuuuuuuuuuuu...........

positif......positif......positif.......please be positif wahai hati....

hanya mampu menangis dalam hati....walaupun aku cuba untuk mengukirkan senyuman selebar yang mungkin.....tapi hati tak mampu menipu keadaan....sedih pasti sedih....gembira tentunya gembira......

apa yang cuba ku pamerkan...????.....perasaan gembira atau sedih....namun kelam tetap menyelubungi wajah ku....

sebak rasa di dada......lemah langkah kaki ku.....kelam pemandangan.....kosong minda ku...


Thursday, May 26, 2011

pix makanan - tyme DINNER sempena Perpindahan Boss ke Kota Kinabalu


dinner biasa2 je ni......takde lah mewah.....hehehe...


air bandung....slurpppp.....


mcm biasa......pencuci mulut.....buah-buahan segar....


haaaa....inilah menu utama kami pada malam tersebut.....superbbbb...


kenangan terakhir yang sempat dirakamkan sebelum AJAL...


inilah gambar terakhir yang sempat dirakamkan sebelum kejadian tanah runtuh terjadi sehingga menyebabkan 16 mangsa terkorban......



subhanallah.....untuk tatapan insan tersayang dan kita semua....

al-fatihah kita sedekahkan kepada yang telah pergi menghadap ILAHI....

semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman....

kita yang masih bernyawa mesti meneruskan kehidupan...

----------------------------------------------------------------------------

deras laju airmata ku menitis seraya menatap gambar di atas....

sesungguhnya ajal maut di tangan - Mu ya tuhanku....

andai ajal ku tiba.....terasa jasad ini tak layak untuk syurgaMu....

tapi sudah pasti aku tak sanggup ke neraka jahanam....

adakah amalanku sudah cukup untuk menebus segala dosaku selama hidup....

adakah segala amalan yang aku lakukan selama ini berkat dan Kau terima....

astaghfirullahalazim..........................

aku tak sanggup menanggung seksa nerakaMu ya-allah....

ya-Allah ya-Tuhanku......Kau ampun kan lah segala dosa-dosaku....

dosa kedua orang tua ku....keluarga ku.....seluruh umat islam di dunia ini....

yang sentiasa lalai akan perintah-Mu ya-allah.......


--------------------------------------------------------------







samsung corby s3653w......

i ad0re diz....

v

v

v

v

v

v

v


DINNER sempena Perpindahan Boss ke Kota Kinabalu

rasanya aku baru jgk la bertukar ke 0pis baru ni....baru sangat tu tak la....

aku lapor diri ke Tawau ni pada 13 Februari 2009....

selepas 5 tahun berkhidmat d KL...nak b'khidmat di kg halaman plak la kan..

tyme lapor diri dulu boss tak de....dia g KL ke KK ke....ada kursus & meeting...

so, 1st day d tempat baru tak jumpa boss lagi...hahahaha....

pejam celik....rupanya da 2 tahun lebih aku d Tawau ni.....

boss aku okey je.......1st tu susah sket la nak ikut rentak dia...skng da okey plak..

tup..tup...tup....beliau bertukar ke Kota Kinabalu...

mcm biasa la kump P&P ni...setiap 3 tahun akan ada rotati0n.......

--------------------------------------------------------------------------------

kat sini aku bg korang tgk la sapa2 yg hadir masa majlis perpisahan semalam...huhu...:P

aziyan, br0 akhiey, kak lang, qayyum & kak zee....






after diz......upl0ad pix makanan plak...heheheh....enjoy guys...



please jgn 'sue' aku....aku c0py je ni...





Ini yang diterangkan!



permohonan penyiasatan ke atas FREDDY FERNANDEZ ni...

macam mana plak bleh 'bocor' pasal surat ni....siap d 'scan' tu....

orang dalam punya keja ek.....


n0te : aku c0py kat sini ek....plz d0n't sue me ek....:-]

Jutawan Malaysia pelihara 30 ekor anjing - RM39.83 juta!!

KUALA LUMPUR - Seorang jutawan Malaysia, Kenny Lai mungkin dianggap pencinta haiwan peliharaan paling mewah di Malaysia apabila memiliki 30 anjing baka Mastiff Tibet bernilai lebih £8 juta (RM39.8 juta), lapor sebuah akhbar dalam talian semalam.

Jutawan berkenaan sanggup menjelajah ke seluruh dunia bagi mencari baka yang 100 peratus tulen kerana haiwan tersebut dianggap sebagai raja segala anjing.


"Berdasarkan nilai pasaran terkini, 30 anjing yang saya miliki sekarang bernilai lebih dari £8 juta, "katanya seperti yang disiarkan di laman berita mailonline. Dia memelihara kesemua anjing di sebuah penthouse mewah miliknya di Kuala Lumpur.

Lebih menarik lagi apabila tempat peliharaan berkeluasan 5,000 meter persegi yang dilengkapi pendingin hawa dingin turut mempunyai pasukan penjaga, jurulatih dan doktor haiwan bagi merawat anjing tersebut.

Penakluk agung, Genghis Khan bersama angkatan tenteranya menggunakan 30,000 haiwan tersebut ketika cuba menakluk Eropah Barat

Penduduk tempatan percaya anjing itu memiliki roh sami-sami yang tidak cukup baik dijelmakan sebagai manusia atau untuk ke syurga.

Dia pada mulanya membeli sembilan anjing itu pada harga £3.2 juta (RM15.95 juta) sebelum membiaknya.

Di United Kingdom, anjing tersebut bernilai di antara £850 (RM4,238) dan £1,000 (RM4,986) bagi setiap seekor anak haiwan itu.


-----inf0 d c0py & paste dr CARI------

n0ta : fullamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......................

Polis temui ratusan kondom selepas berkas 40 wanita warga asing


KUALA LUMPUR: Sebahagian daripada 40 wanita warga asing yang hanya berseluar dalam dan coli dipercayai terbabit dalam kegiatan pelacuran waktu siang hari melarikan diri selepas sepasukan polis melakukan serbuan di medan selera sebuah hotel di Jalan Pudu, di sini, awal pagi semalam.

Serbuan Bahagian Siasatan Jenayah Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap, (D7) Bukit Aman pada jam 11.45 pagi itu dilakukan selepas melakukan pemantauan sebaik menerima aduan mengenai kegiatan pelacuran yang dilakukan wanita terbabit.

Bagaimanapun, usaha wanita warga asing terbabit yang bertindak demikian bagi mengelak ditahan gagal apabila polis melakukan pemeriksaan dari bilik ke bilik. Ketua Operasi D7 Bukit Aman, Asisten Superintendan Shahrul Nizam Jaafar, berkata polis berjaya menemui semua wanita terbabit terdiri daripada 34 warga China, lima wanita warga Myanmar dan seorang wanita Indonesia berumur antara 24 hingga 40 tahun ketika menyembunyikan diri di bilik hotel berkenaan.

“Polis turut menahan dua lelaki dipercayai pelanggan yang turut menyembunyikan diri bersama wanita terbabit. Polis juga menjumpai ratusan kondom dipercayai digunakan dalam aktiviti terbabit,” katanya di sini, semalam. Berdasarkan pemantauan yang dilakukan, katanya modus operandi wanita terbabit ialah menjadikan lelaki warga emas dan asing yang mengunjungi medan selera sebagai sasaran mereka.

“Mereka yang menawarkan khidmat seks kepada pelanggan pada siang hari itu mengenakan bayaran antara RM100 hingga RM150 kepada warga emas dan asing yang kerap mengunjungi lokasi berkenaan antara jam 9 pagi hingga 3 petang.

“Siasatan mendapati mereka yang menjalankan kegiatan pelacuran itu memasuki negara ini menggunakan pas lawatan sosial secara berulang-kali,” katanya. Beliau berkata, sepanjang tahun ini, sebanyak 10 operasi dilakukan membabitkan polis Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur dan Bukit Aman, namun aktiviti tidak bermoral ini masih berterusan dengan pengusahanya mengubah taktik menjalankan kegiatan itu pada waktu siang.

Sehubungan itu, katanya polis akan terus melakukan pemantauan di lokasi sama bagi mengekang aktiviti tidak sihat ini. “Semua yang ditahan dibawa ke IPD Dang Wangi untuk tindakan lanjut dan siasatan dijalankan mengikut Akta Imigresen,” katanya.

Wednesday, May 25, 2011

silent reader......---->>


mesti ramai yang hanya menjadi silent reader...ye tak....

---------------------------------------------------

siapa yang pernah menjadi silent reader.......?

apa sebab seseorang itu menjadi silent reader........?

apa yang best nye menjadi silent reader....????

---------------------------------------------------

saja tanya..........k0rang ada pengalaman menjadi silent reader tak...

tak pun....k0rang ada silent reader tak......

(mcm mana nak tau kita ada silent reader...)..hahahahahah...

----------------------------------------------------

mesti k0rang bengang ngan s0alan kecil mcm ni kan.....???

maaf kan saya wahai penunggu gua......

"SMILE ALWAY'Z"...

jeles tgk header bl0gger lain....nak buat jgk...


cuak tak baca tajuk kat atas tu....hahahahaha....

0fc0z i'm jel0us h0keyyy.....tp jeles dgn perkembangan 0rg lain.....

aku plak...still di tampuk lama.....tak ke pelik tu...

bl0g aku tak da lama sangat....tapi malu jgk la....

blogger baru lagi advance....header d0rang cantek2....

header blog aku plak.............simple je.....

bukan la mksd aku nak buat header GAH sgt....tp yg penting...

kalo blogger lain view blog aku... mesti nak dorang tersenyum puas.....

nak UP sket dr yg sekarang ni......

td aku ada belajar sket nak buat header guna PHOTOSHOP....

1st tyme guna ph0t0sh0p tu.....x terer sgt.....hasil nya pun...biasa2 je...

g0dek punya g0dek...setakat nie la hasil nya...

tu pun rujuk website luar.........

tgk dulu la.....

v

v

v

v


0key tak....hikhikhik.......

plz bagi k0men.....kalau tak cantek....ckp je....tak pe....

kan baru belajar...hikhik....

yg kat atas tu baru testing je.....tak nak guna lagi...

nak buat lagi....yg lebih baik dr ni.....akan terus belajar....

yeahhhhhhhhhh..............


tragedi pramugari dirogol oleh lelaki yang tidak dikenali.

KUALA LUMPUR: Seorang pramugari berusia 22 tahun yang mahu meraikan kejayaan bersama rakan sekerja selepas mendapatkan pekerjaan tetap bertukar tragedi apabila dia dirogol seorang lelaki tidak dikenali di sebuah hotel di Sentul di sini, kelmarin.

Difahamkan, mangsa dari Kota Bharu, Kelantan, baru memulakan pekerjaannya dengan sebuah syarikat penerbangan sebulan lalu dan dibawa rakannya ke sebuah kelab malam untuk meraikan kejayaannya dan mengajar mangsa untuk bersosial.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, mangsa yang tidak pernah meminum arak sebelum ini dikatakan hilang kawalan.


Menurut sumber, kesempatan itu digunakan seorang lelaki berusia lingkungan 20-an untuk mendekati mangsa sebelum membawanya yang dalam keadaan mabuk ke sebuah hotel berhampiran.

“Mangsa kemudian dirogol lelaki terbabit sebelum meninggalkan mangsa berseorangan. Kejadian itu hanya disedari mangsa selepas mendapati dia berbogel dalam sebuah bilik hotel, kira-kira jam 10 pagi keesokan harinya.

makluman.....I'M NOT YOUR P.A h0key....


what the hell.....mcm aku ni servant kau d0wh.....

semua aku kena buat.....benda kecil pun aku yang kena selesaikan.....

apa gunanya pangkat tinggi kalau setakat tahu nak mengarah orang lain....

aku tahu lah aku ni pekerja jawatan cinonet jak....

tapi tolong la...jgn ingat sbb tu kau boleh nak arah-arah sesuka hati.....

lagi pun....for your information....kita sama-sama makan gaji h0keyyy......

tolong lah jangan rude sangat sama orang macam kami....

walaupun kau keja da lama lebih dari aku....

sedar sikit pengalaman aku mungkin lebih banyak dari kau minah oiii...

yes, jawatan kita tak sama....tp beringatlah...

jangan pikir kau dah tau semuanya hal-hal kerja...

kadang-kadang kau nampak bodoh sangat....sorry la...ni mmg betul..

nak berlagak terer agak-agak jgk la kan....

perangai kau tak sama matangnya dengan jawatan yang kau pegang..

baik kau jadi despatch je la kalau macam tu....

tak yah lah memalukan pegawai yang sama pangkat dengan kau...

selalu buat orang jelak, cuak dgn perangai kau d0whhh....

ubah lah perangai tu...macam mana junior nak respect senior kalau mcm tu..

watch out MINAH....jangan ingat aku selalu diam kau bleh tindas...

what goes around comes around babe........

d0n't forget that....



Tuesday, May 24, 2011

j0m layan lirik lagu c SALMA MENTOR..- AKU PERMATA

SALMA - AKU PERMATA

Terdampar jauh dihempas badai kuhanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar

Agar permataku terus bersinar

Monday, May 23, 2011

tak tahu nak kata apa daaaa......


sapa la gerangan c MARK DIEY ni.....xpasal2 dia sorang je yang amuk d facebook...

amuk pasal SALMA...miahahahaha......



mgkn c MARK DIEY ni JURI PRO k0t...wakakakaka....

xpuas ati giler dgn SALMA....apa kes....

k0 kena DUMB ke MARK DIEY 0iiii.........


David Beckham’s $27M Mansion

Being David Beckham is awesome enough.!!

Married to Posh and have so much money to spend. We all know that Posh is expecting baby girl and for that, The Beckham’s will have a new mansion in Malibu, California. A new Mansion that will cost them USD $60,000 a month.

The mansion equipped with seven bedrooms, nine bathrooms, floor-to-ceiling glass windows, marble walls, a gym, pool and lavish tropical gardens.

Former England’s and Manchester United captain will stay in this mansion for the rest of summer and expected back to Britain on November as his contract with LA Galaxy will be over.


via : dailymail


n0ta : c0nfirm tak mampu den nak buekkk....hahahaha....

salma 0h salma...ment0r 0h ment0r.....TB3 0h TB3....

sana...sini....situ....sinun.....pasti nama SALMA de' PROTEGE 0f ERRA FAZIRA....
mana tak nya....KEPANASAN pengundi2 salma kerna salma tak masuk FINAL....

l0gik tak l0gik.....p0int salma jatuh merundum....SABOTAJ k00000.....tak patut la...mmg tak l0gik...selama beberapa minggu ni salma de' t0p...tiba2 semi final pertama & kedua..jatuh terg0lek...pasti ada hidden agenda 0rg TB ni.....nak kutip undi ka nak kutip DUIT y0000...

agak2 la....JURI PROFESIONAL pun mcm xpr0 je....kena RASUAH ke....tak patut sungguh....

setakat SHIHA & IQA tu...belambak dah suara mcm d0rang..da tak patut ada dlm industri, nnt xpasal2 bungkus d0wh.......semlm tyme nyanyi, suara artis duet d0rang v0lume MIC d rendah kan....k0rang nak tau kenapa....sbb d0rang takut suara SHIHA & IQA tenggelam dek suara PIJA & FIQ yg p0wer.........ketara sgt la weiiii.......ingat pen0nt0n tak bleh nak perasan tu semua ke...jgn ingat study ttg music 0r wat else....k0rang de' best la....heluwww....pen0nt0n skng da bijak la weiii....tak yah la nak b0d0h2 kan kami....nmpk sgt kamu yg b0d0h....

aku rasa TB3 & ment0r ni da xnak publish SALMA sbb d0rang mcm tak nak je JUARA ke-3 dr SABAH h0keyyyyy........SABAHAN je yg layak jd JUARA kat MENTOR....kal0 tak da sab0taj le kan.......sdh terang lagi bersuluh.....bakat 0rg sabah mmg xbleh dipertikai kan...melainkan ada pihak2 tertentu yg mempertikaikan.....wat ever laaa......

'klise' sungguh...BAKAT dr SABAH mesti kena TANAM punya la....tak bleh nak UP sket....c0nfirm kena c0ndem j0....apa kes.....

cuba k0rang fikirkan balik....PIJA...FIQ & ramai lg la bakat dr SABAH....bakat ada...suara ada....tp tak ke mana jgk kan....apa kes....ce citer...ce citer.......kesian d0rang tau......penat2 nak juang kan bakat....alih2 kena t0lak tepi mentah2 gitu......smpi skng FULL ALBUM tak de d0wh.....setakat single mingle je...tu pun xda supp0rt....

hadiah yg ditawarkan GAH ya amat.....kal0 setakat nak bermegah2 baik tak payah.....

k0rang mesti da bleh agak kan ending k0nsert.......da sama mcm AF plak daa....drama...drama...drama.......s0 b0red h0key....

please la...telus la sket.....mcm mana le industri nak maju kal0 0rg2 dlm dia ntah apa2 ntah kan.....ermmm.....

k0rang pikir2 kan lah......




Seniwati Mahyon Ismail meninggal dunia !




KUALA LUMPUR – Dunia hiburan tanah air kehilangan seorang lagi seniwati veteran, kali ini Mahyon Ismail, yang meninggal dunia di Hospital Ampang Puteri dekat sini kira-kira 1 petang tadi selepas mengalami sesak nafas.

Allahyarham berusia 69 tahun.

Mahyon, atau nama sebenarnya Mayayun Ismail, dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi hospital berkenaan kira-kira pukul 11 malam.

Cucu Allahyarham, Natrah Yasmin, 27, berkata beliau tidak menyangka nenek yang dipanggil “mak” itu akan meninggal dunia berdasarkan keadaannya yang sihat dan sentiasa ceria.

“Saya dengan mak semalam sempat lagi menghabiskan masa bersama bersiar-siar di pasar raya, dan beliau masih lagi ceria,” katanya ketika ditemui di kediaman Allahyarham di Gombak Setia hari ini.

Beliau berkata, bagaimanapun Allahyarham mengadu sesak nafas kira-kira 10.30 malam dan terus dibawa ke hospital.

"Semasa kami tiba, doktor mengesahkan kandungan gulanya tinggi dan terpaksa menahannya di ICU,” katanya.

Natrah berkata, selepas diberi ubat keadaan neneknya pulih seketika sebelum koma, sehinggalah doktor mengesahkan Allahyarham meninggal dunia tengah hari tadi.

Allahyarham, yang merupakan balu pelakon veteran Hussein Abu Hassan, meninggalkan tiga anak serta empat cucu termasuk pelakon Faizal, penulis skrip drama iaitu Dilla dan penyanyi R&B Fairuz.

Jenazah Allahyarham dikebumikan di sebelah kubur suaminya di Tanah Perkuburan Taman Ibu Kota, Setapak hari ini selepas solat Asar. - Bernama

meriah..happy...seronok...gembira..hehehe...


walaupun penat...tp berbal0i2.....layan je pix ni.....


lepaking - sebelum kenduri beramai2 dgn penduduk kampung...dgn YB..
(kak lang, kak normah, kak masniah & kak midah (0wner midah cafe)


peace y0www.....wit DJ's tu...hikkhikhik..
(kak masniah, kak zee, rini & hasman)


wit kak hatmi & DJ Zee & DJ rini......Tawaufm


ser0n0k dgn senamtari/senamr0bik....


kak zeeeee..............jumppppppppppppppppppppppppp............



Saturday, May 21, 2011

awl pagi t'canguk kat 0pis....kerna KERJA....

HARI INI DALAM SEJARAH AKU......hahahahahaha......

selama ni tak pernah pula datang opis awal mcm ni....jam 5.50am da punch card....bleh dikatakan best-w0rker ni...amacam 0key tak...hahahaha.....ada siapa2 sudi suggest sama big b0ss ke???....hikhikhik....actually, aku datang awal pun sebab ada kerja.....you kn0w what???...hari ini adalah pr0gram besar 0pis kami......

PROGRAM KENDURI KAMPUNG TAWAU FM..........dr awal pagi sampai petang...malam nya pula....MUZIK FM akan ambil alih dengan KONSERT SELAMBE JE....

pr0gram kami menjamu 0rg kampung dan 0rg dr luar yang sudi dtg ke pr0gram kami dengan GULAI KAWAH....tukang masak dia fr0m KELANTAN 0key...hehehe...dan macam2 lagi la...s0, 0rg ramai yg d0k dekat area tu......j0m datang.....di JALAN BUKIT QOUIN, BT.17 Tawau....

datang jangan tak datang......bkn selalu tu....hehehehe......bnyk acara sukaneka d saji kan tuk semua....best 0whhh.....

k0nsert muzik fm plak mcm biasa la...ada artis2 jemputan....mcm...ALI M'PIRE, Shiela Abdul, Farawahida...Ernie Bintang RTM & ramai lg la.......best kan...best kan.....

apa lagi....j0m laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............:)

jumpa di sana....hehehe....


Friday, May 20, 2011

yeahhhh......geng bl0gger ada baju....


aku nak...aku nak........apa lg k0rang terjah jgk le.....kat SINI...



canteq d0whhh...........

nak satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...............

Thursday, May 19, 2011

ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA ..


ermmm.......1st...header empunya segmen....

" ANDAI KEKASIH KU DIKEBAS ORANG .. APA YANG AKAN AKU BUAT PADA MASA ITU JUGA ? "

  • MENANGIS - rasanya itu satu tindakan yg pertama skali 0rg p0mpuan akan lakukan.....0fc0z la sedih bila kekasih dikebas 0rg.....tp xda la menangis smpi berbulan2...hahaha....tp kal0 di ikutkan tak k0t...sbb xpenah lg mengalami keadaan macam ni....bf yg tetiba menghilang penah la.....tp xda la smpi nangis pun...maintain cool je....
  • lepaskan geram pegi kara0ke ngan kawan2 kamcheng....hahahahaha.....tak nak pikirkan sgt pasal bf tu..maybe bukan j0d0h.....:)
  • bagi pelempang satu.....sbb mamat tu pun kira macam tak tahan g0daan le kan....0rg mcm tu tak bleh blah...hahahaha.....

ntah la....susah nak kata la...1st aku tak de pengalaman bf di kebas 0rg...sbb aku pun xde bf skng...hahahaha...n0w, single is de' best 4 me....bnyk tyme tuk family....

p/s : pada sesiapa yg kekasih dkebas orang tu.....jgn ambil jalan mudah ye dgn terjun bangunan 10 tingkat ke...gantung diri ke....tak baik tau....lebih2 lagi kalau yang beragama ISLAM....wallahualam....harap2 dijauhkan semua tu ye......dekatkan diri pada ALLAH S.W.T...insya-allah...DIA akan bg yg lebih baik....

tersentak atas pemergian blogger TELORDIBASUH


innalillahi wainnailaihirajiun......ajal maut ditangan yang maha ESA....

kita tak mampu nak menjangka bila, dimana.....kita akan MATI.......

tetiba teringat satu ENTRY berkaitan MATI.....

ada juga entry yg membuatkan aku berpikir sejenak....SINI

apa yg empunya bl0g smpikan cukup memberi kesan....

-----------------------------------------------------------------------

se0rg lagi bl0gger pergi meninggalkan kita semua.....TELORDIBASUH.....

al-fatihah utk ARWAH....sem0ga arwah ditempatkan dikalangan 0rg2 beriman...

insya-allah........

walau pun aku tak sempat nak f0ll0w bl0g arwah....

tp yg pasti nya....ramai terkejut dengan pemergian arwah....

-----------------------------------------------------------------------

bagaimana dengan kita yang masih hidup????????.........

sudahkah kita bersedia menghadapi MATI.....

wallahualam......




melaram di waktu petang.....eye-liner je.....


hahahahaha...kelakar.....inilah kali pertama aku pakai eye-liner kat 0pis....tu pun pinjam akak 0pis punye,, usha akak tu tgh make-up, tetiba je aku gatal nak pinjam sket, tu le jd nya...

.....pelik je aku rasa.....1st i've g0t 'tahi lalat' bawah mata kiri.....aiyarkkk.....

dulu tak plak jelas sgt.....skng da besar plak tu....

--------------------------------------------------------

lepas ni tak nak da pakai eye-liner.....semua 0rg tegur....malu laaaaa....

big b0ss pun tegur....hahahahaha.......kelakar giler....

---------------------------------------------------------


Mejar Dr. Faiz ke ISS jika ekonomi mengizinkan

LABUAN 19 April - Angkasawan kedua negara Mejar Dr. Faiz Khaleed hanya akan ke Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) jika keadaan ekonomi negara mengizinkan, kata Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Angkasawan Malaysia (YAM) Zailani Samberid.

Bagaimanapun, beliau berkata, perancangan sudah dibuat untuk menyambung latihan yang diperlukan oleh Dr. Faiz untuk mengekalkan kecergasannya sebagai sebagai persediaan misi itu.

Menurut beliau, misi itu terjejas ekoran masalah kegawatan ekonomi yang melanda negara pada 2008 dan 2009 yang menyebabkan dana untuk misi itu perlu digunakan untuk perbelanjaan kerajaan yang lain.

Angkasawan pertama negara Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor berada selama 10 hari di ISS pada Oktober 2007.

"Kita bertanggungjawab menjalankan program mendidik belia dan kanak-kanak berkaitan pendidikan sains angkasa dan juga mendapatkan dana untuk membiayai misi Dr. Faiz ke angkasa lepas nanti,” katanya kepada Bernama di Forum Belia ASEAN Tentang Kreativiti dan Inovasi (AYFIC) 2011, di sini, hari ini. - Bernama

apa ker0p0k kegemaran k0rang tyme kanak2 dulu...


like diz s0 much...........


pic kecik sgt.......s0ry la....

Istimewa selama lima jam....AIZAT & NOH HUJAN...

 UNTUK PEMINAT...Aizat dan Hujan tampil pada konsert istimewa jamming TV9 di Pavilion, Kuala Lumpur Jumaat ini.
UNTUK PEMINAT...Aizat dan Hujan tampil pada konsert istimewa jamming TV9 di Pavilion, Kuala Lumpur Jumaat ini.

DI mata golongan remaja, ramai berpendapat Aizat dan Noh Hujan artis berdikari. Bukan saja berbakat bermain muzik, tetapi turut menulis lirik dan mendendangkan lagu sendiri.

Di sebalik pencapaian solo mendapat pengiktirafan dan sudah ada nama, Aizat dan Noh disenangi kerana mudah didekati peminat mereka.

  • Foto

    PENCAPAIAN TERSENDIRI...populariti Aizat dan Hujan memberi definisi baru terhadap senario muzik negara ini.

  • Foto

  • Foto

Sebagai artis muda dengan gaya tersendiri, TV9 bakal mempersembahkan Aizat dan Noh Hujan beraksi di pentas konsert istimewa di Pavilion Kuala Lumpur, Jumaat ini.

Lima kumpulan lain turut menyertai ‘jamming’ sempena sambutan ulang tahun kelima TV9 termasuk Pesawat, Awan Band, Gabba Gabba, Drama dan Grey Sky Morning.


Persembahan bermula jam 5 petang hingga 10 malam membariskan pelbagai aktiviti menarik seperti coretan graffiti, klinik gitar, sesi bual bicara dan gerai jualan ‘merchandise.’


Sebelum ini, sumbangan dan potensi masa depan dua vokalis ini mendapat pengiktirafan industri.

Aizat meraih Anugerah Juara Lagu 2009 (AJL24) menerusi lagu Pergi sementara Noh meraih Anugerah Komposer Muda Berpotensi 2010 MACP atau Badan Perlindungan Hakcipta Karyawan Muzik Berhad.

Apapun, di sebalik kesibukan Aizat menyiapkan rakaman untuk album baru dan Noh dengan persiapan perkahwinannya dengan pe�nyanyi ‘pop groove’, Mizz Nina pada 1 Julai depan, mereka sempat meluangkan masa hujung minggu menghadiri sesi fotografi di studio milik Aizat iaitu Kasi Gegar Entertainment Sdn Bhd di Ampang, Selangor, Ahad lalu.

Kata Aizat, konsert berkonsep ‘santai’ di venue terbuka memudahkan peminat dan orang awam yang meminati pelbagai genre muzik datang berhibur.

“Memang seronok kerana menjayakannya bersama rakan seperjuangan indie. Apa yang pasti, setiap antara kami pasti memberikan persembahan terbaik sepanjang lebih lima jam.

“Saya tidak dapat menjangka berapa ramai atau siapa akan datang, tetapi apa yang pasti, semua kumpulan pasti menyerlahkan gaya dan lagu terbaik ciptaan sendiri,” katanya yang popular dengan lagu Susun Silang Kata dan klip video Bebaskan Bumi Palestin bertajuk Erti Hari Ini.

Ditanya mengenai istilah ikon atau idola remaja dilabelkan kepadanya, Aizat atau Aizat Amdan, 22, mengakui kurang selesa dengan status itu.

“Bagi saya dua istilah ini hanya sesuai untuk junjungan besar kita, Nabi Muhammad s.a.w. Bagi saya, lebih senang dengan gelaran penghibur tidak syok sendiri menghasil�kan lagu yang ada jiwa dan mesej untuk memberi motivasi kepada remaja,” katanya.

Kata Aizat lagi, konsert jaming secara tidak langsung memberi peluang kepada band baru berada bersama artis yang berjaya menerusi sokongan peminat tempatan.

“Saya tidak suka banyak kumpulan kita sering menerima gelaran ‘local act’ seolah-olah tiada potensi pergi lebih jauh. Saya harap gelaran ini tidak diberikan lagi kerana muzik kita sudah matang dan ada antaranya mendapat penghormatan di luar negara.

“Jika mentaliti ini terus ada dalam industri kita, sampai bila kita tidak akan maju. Kami sebagai artis tidak ada pembakar semangat jika terus dilabel sebegitu rupa.

“Untuk maju, kita perlu ada pendirian dan bijak berfikir kerana tiada artis mahu mencipta lagu buruk atau tidak sedap untuk pendengar.

“Bayangkan kita selalu agung�kan orang luar sedang�kan kita juga bagus, tetapi peluang terhad walaupun berbakat,” katanya.

Noh atau Noh Salleh mahu memberikan ‘show happening’ bersama Hujan pada persembahan itu kelak.

“Bukan saja beraksi bersama ramai rakan seangkatan label indie, paling penting setiap mereka ada muzik masing-masing. Setiap satu–nya tidak sama, ada bermain proto punk, ada alternatif rock dan britpop.

“Konsert ini menjadi petanda keakraban kami. Kumpulan seperti Awan Band, Gabba Gabba, Pesawat, Drama dan Grey Sky Morning berjuang dengan cara mereka sendiri.

“Apapun, ini bukan pertandingan siapa paling hebat kerana yang penting semua terhibur. Jika jamming mendapat sambutan, sesiapa saja akan bersema�ngat menjayakannya pada masa depan.

“Selagi peminat suka dan menghargai apa dilakukan, ini petanda bagus,” kata Noh.

Hujan yang ditubuhkan pada 2006 antara pelopor kumpulan muzik berdikari dengan label rekod sendiri, Morning Rocket.

Selain Noh, Hujan dibarisi AG (gitaris), Ambobzeela (dram), Hang Dimas (keyboard) dan Izzad (bass). Dimas berkata, konsert istimewa jamming bukan sekadar ‘showcase’ muzik kerana turut mengumpulkan bakat dan komuniti remaja.

“Selain aktiviti menarik, kami akan cuba memberikan kepuasan sambil berinteraksi bersama peminat lebih dekat dan mesra. Ini salah satu cara memperkukuh�kan semangat remaja, mengingat�kan mereka menjalani aktiviti sihat sambil membuka minda ke arah hidup ada tujuan,” katanya.

Sebelum ini, Aizat dan Hujan membuat persembahan Ekpresi Remaja di MSU, Shah Alam.

Lagu Lambat Layu Gabba Gabba adalah lagu tema Cita & Cinta TV9 serta promosi program di TV9 sementara lagu Drama pula digunakan bagi siri Juvana di TV3. Selain sesi jamming di Pavilion, TV9 akan menganjurkan konsert GIG pada 9 dan 10 Julai depan.


PROFIL

NAMA: Mohammad Noh Salleh
TARIKH LAHIR: 15 Mac 1985
UMUR: 26 tahun
TEMPAT LAHIR: Kuching, Sarawak
ADIK-BERADIK: Anak ketiga daripada empat beradik
INSTRUMEN: Vokal/Gitar
GENRE: Alternatif Rock/Indie Pop
KUMPULAN: Hujan
ANGGOTA: AG Coco (gitar), Ambobzeela (dram), Izzad (bass) dan Hang Dimas (keyboard)
EP/ALBUM:

  • EP 1: 1,2,3 Go (2006)
  • EP2: Check, Check, Rock, Rock (2007)
  • Hujan (2008)
  • Mencari Konklusi (2009)
  • Lonely Soldier Boy (2010)
  • Live album and DVD: Hujan Live at Planet Hollywood
    PENCAPAIAN:
  • Album Rock Terbaik
  • Anugerah Industri Muzik (AIM)
  • Lagu Terbaik Rock Bila
  • Aku Sudah Tiada AIM


    PROFIL

    NAMA: Aizat Amdan
    TARIKH LAHIR: 21 Februari 1989
    UMUR: 22 tahun
    TEMPAT LAHIR: Ampang, Selangor
    ADIK-BERADIK: Anak kelima daripada enam beradik
    INSTRUMEN: Gitar/Vokal/Piano
    GENRE: Akustik/Alternatif/Rock
    SINGLE: Sahabat, Hanya Kau Yang Mampu, Susun Silang Kata
    ALBUM:
    Percubaan Pertama (2008)
  • Urusan Aizat Amdan (2010)
    PENCAPAIAN:
  • Pemenang Anugerah Juara Lagu 2009 (AJL24)
  • Pemenang Persembahan Terbaik lagu Kau Aku pada AJL24
  • Penyanyi Lelaki Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH2009)
  • Anugerah Planet Musik ke-16 2009, Jakarta menerusi lagu Hanya Kau Yang Mampu memecah rekod muat turun digital Malaysia dengan lebih 1.5 juta pada 2008/09


  • inf0 fr0m : myMetro

    Anjing baham payudara

    BUKIT MERTAJAM: Seorang suri rumah yang cedera payudara kirinya digigit seekor anjing jenis German Shepherd pada Jumaat lalu, kini dalam pertimbangan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik anjing berkenaan.

    Mangsa, Lee Boon Chen, 44, berkata, walaupun pemilik anjing itu sudah memohon maaf selepas insiden itu, dia tidak akan berdiam diri dan mahu melakukan sesuatu untuk memberi pengajaran kepada pemilik anjing lain yang tidak mengutamakan keselamatan orang awam.

    Katanya, dia mahu pemilik anjing lebih bertanggungjawab termasuk menjaga dan mengawal haiwan peliharaan masing-masing bagi mengelak orang lain menjadi mangsa.

    “Selepas kejadian ini, saya trauma, malah kerap bermimpi diserang anjing dan jika saya melihat atau terserempak dengan anjing jenis itu, saya takut dan badan menggigil,” katanya ketika ditemui menerima rawatan susulan di sebuah hospital swasta di sini semalam.

    Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi Jumaat lalu, Lee nyaris kehilangan payudara kirinya selepas cedera diserang anjing berkenaan ketika dia membawa anjing peliharaannya jenis Shih Tzu bersiar-siar di kawasan perumahan di Taman Tambun Indah, Simpang Ampat dekat sini.


    inf0 fr0m : myMetro

    FESTIVAL SILAT NUSANTARA.....omg...miss gerak kilat....

    OMG.....jeles giler bila tgk satu p0ster besar kat mana2 pun...FESTIVAL SILAT NUSANTARA berlangsung selama beberapa ari d tawau ni....yang buat aku frust tu hari ke-2 baru dapat pergi tgk....lepas tu tak pergi da.....nasib baik dapat jumpa genk2 silat yang dulu2....semua dah semakin sihat...besar....aku ni jak yang masih cinonet macam dulu2 jgk.....mesti kena buli punya la kalo jumpa dorang.....huhhh...!!!!...rindu giler tyme sekolah dulu.....bnyk aktiviti2 silat dpt join...x kira la pertandingan ka...persembahan ka.....last skali buat persembahan masa sukan tahunan sekolah, tu pun 10 tahun yang lepas.....alahaiiiii......rindu giler ni ngan seni silat gerak kilat.....

    disebabkan terlampau excited jumpa ngan member2 lama.....tak terfikir plak aku nak amik pix ngan d0rang bnyk2......akhir nya satu je la yang sempat.....yg penting da jumpa jurulatih aku dulu.....bnyk kenangan lama kamu ungkapkan.....hahahaha.......

    ex-bf plak aku tak nmpk kelibat beliau.....d0rang kata dia nak dtg....tp xnmpk pun....mgkn bkn j0d0h...hahahaha........

    apa pun k0rang tgk luk pix ni......


    haaaaa.....paling hujung skali belah kiri aku tu la jurulatih kami dulu.......abang mus....de' best la dia ni........bnyk benda yg kami pelajari dari beliau......sebelah kanan aku plak...rakan seperjuangan dulu.....encik KAHAR....hehehe......kawan2 yg kenal beliau ni, aku nak bgtau....en.kahar ni insya-allah akan kawen dlm tahun ni jgk....dia ckp la....k0rang tunggu je la kad jemputan ek.......sebelah en.kahar plak nama beliau...en.yusup....nie laki 0rang...bini dia tgh tunggu hari je nak bersalin.....dia nie jgk rakan seperjuangan silat kami ..... d0rang dua ni masih lg aktif dalam persilatan tp bkn dlm gerak kilat da.....skng KUNTAU sendeng plak.....

    kalo tak da aral....aku pun nak j0in balik team d0rang.....mcm biasa....like newbies la jwp nya....mana tak nya...gantung da 10 tahun tu.....karat da...hahahaha......

    selain d0rang ni....ramai lg aku jumpa...erwin,,,,bahar.....ramai lg la.....

    genk2 silat yg still aku ingat, azlina@lina, jamal, sudie', sahrin, hatta, salmida, ira, mariam, sulastri...thamby@ardy...r0zie...ramai lg la.....xdan nak sebut semua...hahaha....but i really miss u guys......bila la dpt buat reuni0n ngan d0rang ni ek......harap2 dpt le....

    aku nak st0ry semua pun....nnt meleret plak......ada la yg b0ring nak baca....hahahah.....aku sambung kemudian la ye....bnyk ni....tu pun kal0 ada idea penulisan le....

    PERSATUAN SENI SILAT GERAK KILAT......penuh dgn memori......


    p/s : k0rang ada pengalaman mcm ni ek tyme sk0lah dulu....st0ry2 la sket....

    Wednesday, May 18, 2011

    Saatnya Untuk Menikah..


    "Apabila datang kepadamu seorang laki-laki datang untuk meminang yang engkau redha terhadap agama dan akhlaqnya maka nikahkanlah dia. Bila tidak engkau lakukan maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan akan timbul kerusakan yang merata di muka bumi." - HR Tarmidzi dan Ahmad

    Saya tidak tahu apakah ini merupakan Hukum Sejarah yang digariskan allah

    Ketika orang mempersulit apa yang dimudahkan Allah, mereka akhirnya benar-benar mendapati keadaan yang sulit dan nyaris tak menemukan jalan keluarnya.

    Mereka menunda-nunda pernikahan tanpa ada alasan Syar'ie dan akhirnya mereka benar-benar takut melangkah di saat hati sudah sangat menginginkannya.

    Atau ada yang sudah benar-benar gelisah tak kunjung ada yang mahu serius.

    Lingkaran Ketakutan Berlanjutan

    Bila di usia dua puluh tahunan mereka menunda pernikahan karena takut dengan ekonominya yang belum mapan, di usia menjelang tiga puluh hingga tiga puluh lima berubah lagi masalahnya.

    Laki-laki mengalami Sindrom Kemapanan (meski wanita juga banyak yang demikian, terutama mendekati usia 30).

    Mereka (laki-laki) menginginkan pendamping dengan kriteria yang sulit dipenuhi.

    Seperti Hukum Kategori, semakin banyak kriteria semakin sedikit yang masuk kategori.

    Begitu pula Kriteria Tentang Jodoh, ketika menetapkan kriteria yang terlalu banyak maka akhirnya tidak ada yang sesuai dengan keinginan kita.

    Sementara wanita yang sudah berusia sekitar 35 tahun, masalahnya bukan kriteria tetapi soalapakah ada orang yang mau menikah dengannya?

    Ketika usia sudah 40-an, ketakutan kaum laki-laki sudah berbeza lagi, kecuali bagi mereka yang tetap terjaga hatinya.

    Jika sebelumnya banyak kriteria yang dipasang pada usia 40-an muncul ketakutan apakah dapat mendampingi isteri dengan baik.

    Lebih-lebih lagi ketika usia beranjak 50 tahun, ada ketakutan lain yang mencekam.

    Iaitu kekhawatiran ketidakmampuan mencari nafkah sementara anak masih kecil.

    Atau ketika masalah nafkah tak merisaukan khawatir kematian lebih dahulu menjemput sementara anak-anak masih banyak perlu dinasihati.

    Bila Iman Tiada Makan Muncul Putus Asa

    Jangan ditunda-tunda apa yang menghimpit saudara kita sehingga mereka sanggup menitiskan air mata.

    Awalnya adalah kerana mereka menunda apa yang harus disegerakan, mempersulit apa yang seharusnya dimudahkan. Padahal Rasulullah s.a.w. berpesan:

    Wahai Ali, ada Tiga perkara jangan ditunda-tunda; apabila Solat telah tiba waktunya,Jenazah apabila telah siap penguburannya, dan Perempuan apabila telah datang laki-laki yang sepadan meminangnya." - HR Ahmad

    Hadis ini menujukkan agar tidak boleh mempersulit pernikahan baik langsung mahupun tak langsung.

    Secara 'lansung' adalah menuntut mahar yang terlalu tinggi. Atau yang sejenis dengan itu. Ada lagi yang 'tidak secara langsung'.

    Mereka membuat kebiasaan yang mempersulit, meski nyata-nyata menuntut mahar yang tinggi atau resepsi yang mewah.

    Sebahagian orang mengadakan acara peminangan sebagai acara tersendiri yang tidak boleh kalah mewah dari resepsi pernikahan sebahagian lainnya melazimkan acara penyerahan hadiah atau wang belanja untuk biaya pernikahan secara tersendiri.

    Bila seseorang tak kuat menahan beban, maka bisa saja melakukan penundaan pernikahan semata-mata hanya kerana masalah ini.

    Saya sangat khawatir akan keruhnya niat dan bergesernya tujuan, sehingga pernikahan itu kehilangan barokahnya.

    Naudzubillah! Penyebab lain adalah lemahnya keyakinan kita bahwa Allah pasti akan memberi rezeki atau boleh jadi cerminan dari sifat tidak qona'ah (mencukupkan diri dengan yang ada).

    Pilihlah Yang Bertaqwa

    Suatu saat ada yang datang menemui Al Hasan (cucu Rasulullah). Ia ingin bertanya sebaiknya dengan siapa putrinya menikah? Maka Al Hasan r.a berkata:

    "Kawinkanlah dia dengan orang yang bertakwa kepada Allah. Ini kerana, jika laki-laki mencintainya, ia memuliakannya, dan jika ia tidak menyenanginya, ia tidak akan berbuat zalim kepadanya."

    Nasihat Al- Hasan menuntun kita untuk menjernihkan fikiran. Jika kita menikah dengan orang yang bertakwa, cinta yang semula tiada meski cuma benihnya, dapat bersemi indah karena komitmen yang memenuhi jiwa.

    Wallahu alam bi showwab.


    inf0 dr : www.iluvislam.com

    nak view apa ek??...just click je..:)

    Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)