w00t-w00tttttttt.....

kamu lebih dari f0ll0wers - kamu adalah SAHABATKU-

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

h0rayyyy...segmen EN.BEN aku terjah......j0m layan segmen baru...


bila berbicara tentang sek0lah...c0nfirm semua nya ada pengalaman tak kira la pahit atau pun manis....suka atau pun duka....happy atau tak happy tu kita2 je yang tau kan...

pada aku plak bnyk pengalaman yang aku dapat...tak kira pahit, manis, suka, duka, happy, tak happy.....dan macam2 lagi la...


PENGALAMAN PAHIT/DUKA AKU...yang aku tak bleh lupa

kejadian ni berlaku masa aku f0rm 3...aku sek0lah di SMK KINABUTAN TAWAU, SABAH..dan pada masa tu sek0lah aku ni bleh di katakan antara sek0lah yang tidak digemari la dikalangan pelajar2 sek0lah lain...bkn apa...aku pun tak tau dan tak pasti kenapa....di jadikan cerita, waktu aku d0k f0rm 3...mcm biasa..PMR da nak dekat la kan....sek0lah kit0rang selalu adakan GERAK GEMPUR tuk semua pelajar f0rm 3....smpi la satu subjek iaitu PENDIDIKAN AGAMA ISLAM (aku lulus dgn jaya nye ek paper ni...hehehe...)...seblm masuk kelas tu aku ada terdengar g0ssip liar pasal paper tu........GOSIP SOALAN BOCOR plak daaaaa....aku diam kan je...ye lah kan, da memang nye aku tak tau menahu pasal kes tu....sehingga la GERAK GEMPUR selesai....satu sek0lah kec0h pasal s0alan b0c0r tu....di pendek kan cerita....member kelas aku disyaki dalang yang menyebarkan s0alan b0c0r tersebut.....(aku d0k kelas 3B...kelas ke-2 je..)..dia pun dipanggil ke bilik disiplin tuk dis0al siasat 0leh guru disiplin.....k0rang mesti dpt bayangkan keadaan BILIK GURU DISIPLIN kan....perghhhh...kecut perut tu....terus la teringat kan r0tan yang tersusun baik punyer kat tepi meja guru.......cikgu tu gertak sket je kat member aku ni....da tak semena2 nye.....jeng..jeng...jeng.....member aku tu.......SEBUT NAMA AKU plak kat guru....mampus aku.........aku yang tak tahu apa2 ni jd mangsa keadaan plak....dial0q mamat tu lebih kureng macam ni la....

"bu..bu...bu....kan saya cikgu.....si...si..ra..ra...fidahhhhhh.....cikgu..."

aku apa lagi...maki hamun je member aku tu....ye la sapa tak sakit hati kan....tak pasal aku kena panggil masuk bilik disiplin......cikgu da siap warning kalau aku tak nak mengaku...markah aku tyme gerak gempur tu akan jd k0s0ng (0)....pas tu kena gantung sek0lah.....tak bleh amik paper PMR....bengkak weiiiii......huhhh...aku tak salah weiiii....

aku malas nak citer balik semua nye...buat aku sakit hati.....huhhh......citer lain plak...


KEGIATAN KOKURIKULUM...

haaa...ni yang aku suka nak citer....disebabkan bnyk sgt aktiviti yg aku ikut (hehehehe...) aku citer pasal satu nie je lah........SILAT OLAHRAGA.....aku mmg minat pasal silat menyilat ni...hahaha....walau pun aku lambat mula aktif dalam persatuan ni....tp disebabkan minat....aku teruskan juga....jadi, disebabkan itu...masa bnyk di luangkan dalam persatuan silat ni...asal ada pertandingan jak mesti ikut punye lah....tak kisah la setakat peringkat sek0lah sendiri ke..apa ke...janji aku dapat ikut.....paling ser0n0k sampai peringkat daerah....wakil daerah TAWAU dalam pertandingan pencak silat...hehehehe.....tak bleh lupa kenangan tu...menang kalah adat bertanding.....jadi tak payah lah citer sama ada menang atau pun kalah kan....tp yg pasti nya kebanyakkan nye menang la...hehehehehe.....

bukan nak berlagak ye wahai kawan2....saja nak berk0ngsi pengalaman di zaman persekolahan....

apa pun kenangan yang kita perolehi di zaman persekolahan, itu lah satu titik permulaan di mana kita berada sekarang ni....macam aku ni, walau pun sek0lah tak tinggi sangat....setakat bangunan tingkat tiga jer......hehehehe.....dengan kerjaya skang ni...(g0men staff)...mampu membantu kehidupan kami sekeluarga....dapat tolong mak ayah...adik beradik....dan diri-sendiri.....sekurang-kurang nya pengalaman dulu mematang kan kita...ye tak....

jadi, tak kira lah pengalaman itu pahit ke manis ke apa ke....jadikan ia satu anjakan paradigma tuk memberi kemajuan dalam kehidupan kita di masa hadapan....insya-allah.....

(disebabkan hujah aku da melalut ni....aku tutup warkah ini sampai sini saja.....)

terima kasih la kat EN.BEN sbb buat segmen mcm ni.....

jumlah patah perkataan tu tak larat nak kira le.....tp mcm lebih je 100 pun.....hehehe...




7 comments:

umie said...

hahaha,kecut perut...
i follow..
jom bace kisah saya...
http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

IdaNurFieyda said...

hehehe..best kan klu igt blk time skolah dlu..awk same mcm sy msk silat waktu skolah..

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa

sue perbs.. said...

salam kenal juga... indah sungguh zaman persekolahan..

♥yaya budak suka embun♥ said...

perghh...marah beno..saba2 :))

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

cik ayin said...

tak join pun segmen ni..sob..sob :(

NiSha said...

kene rotan mmg seram kan.. tp dpt soalan bocor mmg seronok hahahaha

nisha follow sini eaa..

http://heandsheloves.blogspot.com/

nak view apa ek??...just click je..:)

Piala AFF (4) jodoh (4) Harimau Malaya (3) 2013 (2) BENASHAARI.COM (2) MAKDARA (2) Najwa Latif (2) REMAJA (2) Rajagobal (2) doa (2) info kesihatan (2) kahwin (2) lelaki (2) mercun (2) perempuan (2) rusuk (2) #doautkMH370 (1) #prayforMH370 (1) 1Malaysia (1) 2012 (1) A Thousand Years (1) AFF SUZUKI (1) ASK (1) AirAsia (1) Al-Fatihah (1) Alfred Riedl (1) Apollo Medical Team (1) BADMINTON (1) BEN ASHAARI (1) BERAS (1) BLACK ft. MALIQUE (1) BURAS (1) Bambang Pamungkas (1) Bernama (1) Borobudur (1) Boyfriend (1) Brain (1) Bruno Mars (1) Bugis (1) CUEPACS (1) Celcom (1) DIET (1) Datuk Hj Juhar Hj Mahiruddin (1) Datuk Seri Dr. Rais Yatim (1) Dejavu (1) Digi (1) FKAT (1) FPI (1) Fakta (1) Firman Utima (1) GAMBIT SAIFULLAH (1) Garuda (1) Haid (1) Happy Fathers Day (1) Happy New Year (1) Homisid (1) ILKA (1) IPTA (1) JUPE (1) Jakarta (1) Jawa Tengah (1) Justin Bieber (1) KARANGKRAF (1) Kinabalu (1) Kristen Stewart (1) Lanun (1) Lulu-Pages (1) MAN KIDAL (1) MARAH (1) MM RAZIF (1) MOJO (1) Maal Hijrah (1) Mackenzie Foy (1) Marion Counter (1) Maxis (1) Microsoft (1) Moshe Dayan (1) NAZA (1) NSAID (1) Nazim Othman (1) Nikah (1) Osman Kering (1) PhD (1) Platonic Love (1) RAYA (1) REMEMBER YOU (1) Robert Pattinson (1) SEAN KINGSTON (1) SHERVINTON EXECUTIE BOUTIQUE HOTEL (1) SITI NURHALIZA (1) SM Nasarudin (1) SSFC (1) Safee Sali (1) Sailendra (1) Sinar Harian (1) Sleeq (1) Surface (1) T-Shirt KELAB BLOGGER BEN ASHAARI (1) TEVT (1) TV3 (1) Tabung Ahmad Sufi (1) Tawau (1) Teman Pengganti (1) Ultra Malaya (1) VOTE (1) adele (1) aepul drama (1) aidil zafuan (1) alviss kong (1) ariel sharon (1) awek (1) azam (1) baidu.com (1) bank darah (1) berat (1) berkat (1) bogel (1) bulan rejab (1) bunuh diri (1) cerita dia (1) christina perri (1) cikshida (1) dark circle (1) derma darah (1) doa iftitah (1) doodle (1) drama band (1) erti (1) erti keberkatan hidup (1) eye roll-on (1) eyebag (1) farizal (1) fizgraphic (1) fonofobia (1) fotofobia (1) gaji (1) garnier (1) google.com (1) header (1) hidup (1) hospital tawau (1) idea (1) imsak (1) instinct (1) integriti (1) j0d0h.... (1) jamal abdillah (1) kanser rahim (1) kawen (1) kecewa (1) kereta (1) khalifah dunia (1) lirik (1) majalah (1) malique (1) mati (1) mcDonald (1) migrain (1) mimpi (1) mohd fahdli (1) niat puasa (1) nik aziz (1) paracetamol (1) pasrah (1) penpatah (1) percaya padaku (1) pesona (1) reward (1) rindu (1) sabah (1) sahur (1) sedih (1) someone like you (1) sony ericcson xperia x10 mini (1) stay (1) stayreward (1) syeera sanders (1) takut (1) terbang (1) tip (1) tip membina pesona diri (1) tulang (1) ungu (1) wan zack (1) wanita (1) warden (1) zzati (1)